Antena 3 Externe Descoperirea ce poate schimba cursul ISTORIEI. Ce au găsit cercetătorii într-un lac închis de 20 de milioane de ani

Descoperirea ce poate schimba cursul ISTORIEI. Ce au găsit cercetătorii într-un lac închis de 20 de milioane de ani

de O.P.    |    08 Feb 2012   •   08:21
Descoperirea ce poate schimba cursul ISTORIEI. Ce au găsit cercetătorii într-un lac închis de 20 de milioane de ani Galerie foto (3) Foto: Daily Mail

Cercetătorii ruşi au crezut că vor găsi mai multe organisme unice într-un lac subglaciar din Antarctica, acolo unde au început forările în gheaţă. Însă nu mică le-a fost surpriza când au realizat că nu numai vietăţile unicat sunt "locuitoarele" lacului Vostok. 

Potrivit agenţiei de presă Ria Novosti, un buncăr de gheaţă a fost găsit exact lângă acest lac, despre care se credea că a fost închis în ultimii 20 de milioane de ani, scrieDaily Mail.

"Se pare că spre sfârşitul Celui De-al Doilea Război Mondial, naziştii s-au mutat către Polul Sud şi au construit o bază nazistă chiar pe lacul Vostok", scrie agenţia rusească.

Ria Novosti a citat o declaraţie, făcută în 1943 de către amiralul nazist Karl Donitz, potrivit căruia, Germania a construit o fortăreaţă inatacabilă pentru Fuhrer, "în celălalt capăt al lumii", adică în Antarctica. Potrivit datelor găsite în arhivele gemane, un submarin al naziştilor a ajuns la Polul Sud chiar în 1945, iar aceştia ar fi construit o peşteră din gheaţă, în care au depozitat mai multe documente secrete ale lui Adolf Hitler.

Mai mult, speculaţiile nu s-au oprit aici, şi s-a lansat chiar ipoteza că rămăşiţele lui Hitler şi ale Evei Braun ar fi fost depuse în acest buncăr, pentru ca trupurile lor să fie păstrate intacte, pentru a fi mai apoi clonate.

Această expediţie pe lacul Vostok este atent monitorizată de NASA şi Agenţia spaţială din Rusia.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close