Antena 3 CNN Externe Detaliul înfiorător al tragediei aviatice din ziua de Crăciun

Detaliul înfiorător al tragediei aviatice din ziua de Crăciun

Detaliul înfiorător al tragediei aviatice din ziua de Crăciun
25 Dec 2016   •   14:15

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat ziua de luni, 26 decembrie, drept zi de doliu naţional pentru comemorarea victimelor accidentului aviatic din Marea Neagră, informează AFP.

Anunţul a fost făcut după ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că nu sunt indicii privind existenţa unor supravieţuitori la locul unde s-a prăbuşit avionul militar rus după ce-a decolat de la Soci (sud) cu destinaţia Siria, având la bord peste 90 de persoane, relatează AFP şi Reuters. Dar modelul de avion cu care s-a zburat are o listă lungă de victime.

Din 1968, când Tu-154 a intrat în uz, s-au înregistrat 39 de accidente aviatice fatale cu acest tip de avion, cele mai multe cauzate de factori fără legătură cu aeronava în sine, dar şi din cauza utilizării excesive în condiţii de exploatare extrem de solicitante, scrie adevarul.ro.

Cel mai cunoscut accident recent în care a fost implicată o aeronavă Tu-154 este prăbuşirea, la 10 aprilie 2010, a avionului prezidenţial polonez în apropierea aeroportului de la Smolensk, Rusia, în accident murind toţi cei 88 de pasageri şi cei 8 membri ai echipajului, inclusiv preşedintele de atunci al Polonie, Lech Kaczyński. la bord se aflau membri ai Guvernului şi ai ramurii legislative, comandanţi ai Forţelor Armate, precum şi alţi demnitari polonezi care urmau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn. Cauza oficială a prăbuşirii a fost eroare de pilotaj în condiţii meteo severe.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close