Antena 3 CNN Externe Dezastru în Cuba din cauza inundațiilor masive. Mai mulți oameni au murit

Dezastru în Cuba din cauza inundațiilor masive. Mai mulți oameni au murit

Dezastru în Cuba din cauza inundațiilor masive. Mai mulți oameni au murit
Sursa foto: foto- Pixabay
30 Mai 2018   •   11:18

Patru persoane au murit în Cuba în urma precipitaţiilor abundente care au căzut în ultimele două zile în această ţară, asociate cu furtuna subtropicală Alberto, care a provocat inundaţii masive în provinciile centrale şi a avariat drumuri, poduri, locuinţe şi sedii ale unor instituţii naţionale, a anunţat marţi Xinhua.

Potrivit unui buletin de ştiri al televiziunii de stat cubaneze, cele patru victime au murit în urma unor acţiuni imprudente, după ce au ales să străbată pe jos anumite zone inundate şi au înotat în râuri în care curenţii de apă erau foarte puternici.

"Avem patru persoane decedate până acum, două în provincia Ciego de Avila, una în Sancti Spiritus şi alta în Villa Clara, din cauza unor comportamente imprudente", a declarat Julio Gandarilla, ministrul de Interne din Cuba, în timpul unei întruniri oficiale ce a avut loc marţi.

În ultimele patru zile, ploi abundente s-au abătut asupra provinciilor centrale ale Cubei, iar mii de locuinţe au fost inundate şi se află sub nivelul apei.

Peste 51.000 de cubanezi au fost evacuaţi din acea zonă.

×
Subiecte în articol: dezastru oameni Cuba
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close