Antena 3 CNN Externe Dezbateri aprinse şi proteste. Află principalul subiect de discuţie de la cel mai important summit din istoria NATO

Dezbateri aprinse şi proteste. Află principalul subiect de discuţie de la cel mai important summit din istoria NATO

Dezbateri aprinse şi proteste. Află principalul subiect de discuţie  de la cel mai important summit din istoria NATO
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mai 2012   •   07:25

Retragerea trupelor din Afganistan a fost unul dintre principalele subiecte discutate la summitul NATO de la Chicago. Barack Obama şi omologul său afgan au confirmat că trupele partenere vor părăsi Afganistanul începând cu acest an. Dezbaterile de la Summitul NATO au fost tulburate de un protest de amploare, la care au participat mii de persoane.

Prima zi de discuţii a summitului NATO de la Chicago, unde este prezent şi preşedintele Traian Băsescu, a fost dominată de subiectul retragerii trupelor din Afganistan.

Preşedintele american s-a arătat mulţumit de întâlnirea cu omologul său afgan, în încercarea de a înlătura îngrijorările celorlalţi membri NATO cu privire la situaţia din Afganistan.

Cu toate acestea, secretarul general al NATO a dat avertizări că retragerea trupelor din Afganistan se va face treptat şi că nu este vorba de o "părăsire precipitată".

Asigurările date de secretarul general al NATO nu a calmat miile de protestatari care au ieşit pe străzile din Chicago, nemulţumiţi de bugetele mari alocate operaţiunilor din Afganistan. Sute de poliţişti au fost chemaţi la datorie, pentru a se asigura că nu vor fi incidente. Cu toate acestea, protestatarii înfuriaţi au rupt gardurile amplasate de forţele de ordine.

×
Subiecte în articol: Afganistan NATO summit NATO
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close