Antena 3 Externe Diaspora Dragoş Săvulescu execută pedeapsa impusă România în Italia. În ce stare este iubita sa, după ce l-a dat de gol

Dragoş Săvulescu execută pedeapsa impusă România în Italia. În ce stare este iubita sa, după ce l-a dat de gol

de Georgiana Adam    |    13 Aug 2021   •   14:19
Dragoş Săvulescu execută pedeapsa impusă România în Italia. În ce stare este iubita sa, după ce l-a dat de gol
Sursa foto: Hepta

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu, reținut în Grecia, nu poate fi adus la noi în ţară până când nu va fi judecată cererea de extrădare în România, a spus avocatul său.

"La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a Mării Egee am depus argumentul juridic conform căruia mandatul european de arestare emis de România nu poate fi executat, deoarece are domeniu de aplicare articolul 11B din Legea privind mandatul european de arestare, care interzice în mod explicit extrădarea unei persoane căutate către statul solicitant atunci când persoana solicitată execută sentința aplicată de instanțele statului solicitant într-o altă țară europeană", a spus avocatul omului de afaceri, Michalis Dimitrakopoulos, potrivit digisport.ro.

Dragoș Săvulescu a fost reținut, luni, după ce iubita lui l-a dat de gol că se află în Grecia, în vacanță. Chiar polițiștii din Grecia au fost cei care l-au reținut pe acesta. 

"Eurojust a confirmat astăzi printr-un act că clientul meu execută pedeapsa impusă de România în Italia, în baza unei decizii irevocabile emise de o curte de apel din Italia. Astfel, ca singură cale, nu a fost posibilă extrădarea lui în România. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Trebuie să vă informez că România a încercat şi în Italia extrădarea clientului meu, dar justiţia italiană a respins cererea, punând în aplicare aceeaşi legislaţie europeană urmată de procurorul curţii de apel, domnul Dimitrios Paikopoulos", a continuat Michalis Dimitrakopoulos.

Presa elenă mai menționeză că iubita sa, modelul Angela Martini, se află într-o stare psihică proastă.

Fugarul Dragoș Săvulescu reținut, după ce iubita l-a dat de gol că e în Grecia

Fotomodelul de naționalitate albaneză Angela Martini și o prietenă din grupul lor au postat mai multe fotografii din Mykonos, în care apare și afaceristul fugar, deși acesta ar putea fi arestat dacă părăsește Italia. 

În februarie 2019, Dragoș Săvulescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre și de Cristi Borcea, în dosarul retrocedărilor de plaje.

Săvulescu a fugit însă din România înainte ca instanța să îl condamne definitiv și s-a stabilit în Italia. 

Curtea de Apel din Napoli a respins cererea de extrădare. Judecătorii italieni i-au transformat cei cinci ani și jumătate de închisoare cu executare în doi ani și cinci luni cu suspendare, dar pe teritoriul Italiei. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close