Antena 3 CNN Externe Diaspora El este Ionel, românul din Italia care a preferat să moară pe stradă decât să îşi abandoneze câinele

El este Ionel, românul din Italia care a preferat să moară pe stradă decât să îşi abandoneze câinele

Lacrimi pentru Ionel, un român fără adăpost din Italia, care a refuzat să fie internat în spital de dragul câinelui său, Aron. Când a ajuns în faţa medicilor a fost prea târziu.

El este Ionel, românul din Italia care a preferat să moară pe stradă decât să îşi abandoneze câinele
de Alexandra Dima    |    16 Feb 2023   •   19:17

Deşi era un om al străzii, cei care l-au cunoscut pe Ionel, român fără adăpost în Italia, au fost impresionaţi de bunătatea lui. Din păcate, bărbatul a murit la doar 45 de ani, la spital, după ce a fost găsit inconștient de voluntarii de la Crucea Roșie.

Despre povestea lui impresionantă a scris și presa italiana. Ionel trăia într-o rulotă abandonată de lângă piața orașului Ostia, alături de prietenul său cel mai bun, Aron, un husky de patru ani cu microcip și vaccinat, potrivit La Repubblica.

Ionel avea probleme la picioare din cauza circulației proaste a sângelui și trebuia să se interneze în spital. Anul trecut, în vară, ambulanța a venit pentru a-l transporta la Spitalul Grassi, dar a refuzat când a auzit că Aron va fi dus la un adăpost pentru câini fără stăpân. Italienii au fost impresionați de gestul românului.

Ultimele sale zile au fost grele. Pe lângă durerile pe care le avea la picioare, Ionel s-a ales cu noi afecțiuni la stomac, motiv pentru care a fost nevoit să îl lase pe Aron la adăpost. Câinele a fost preluat de polițiștii locali, iar bărbatul a stat cinci zile la spital. Pentru că starea lui părea că s-a îmbunătățit, a fost externat luni, 13 februarie.

Înainte de a se întoarce în casa lui improvizată, s-a dus să își recupereze câinele, însă a ajuns seara târziu, iar adăpostul era închis. S-a dus la rulota sa și s-a gândit că va reveni a doua zi după Aron, dar când s-a trezit s-a simțit din nou rău.

Ieri dimineață, voluntarii de la Crucea Roșie, care îi vizitau de curând pe Aron și Ionel, l-au găsit inconștient pe bărbat, atunci când s-au dus să îi ducă mâncare și haine.

A fost chemată o ambulanță, a fost dus la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru el. Marți seara, pe 14 februarie, Ionel şi-a dat ultima suflare.

Rămâne de văzut cine îl va prelua pe Aron, căţelul său iubit. 

×
Subiecte în articol: Italia
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close