Antena 3 CNN Externe Diaspora Cinci români din Germania, în stare gravă după ce un conațional a dat foc imobilului unde locuiau

Cinci români din Germania, în stare gravă după ce un conațional a dat foc imobilului unde locuiau

Cinci români au fost răniți în localitatea germană Tuntenhausen din landul Bavaria, în urma unui incendiu criminal izbucnit duminică dimineață. Poliția face cercetări pentru tentativă de omor și incendiere în formă agravantă, iar un român de 40 de ani a fost deja arestat.

Cinci români din Germania, în stare gravă după ce un conațional a dat foc imobilului unde locuiau
de Alexandra Dima    |    21 Iun 2021   •   20:24

La primele ore ale dimineții de duminică, s-a dat alarma de incendiu într-o clădire de apartamente din cartierul Rosenheim din Tuntenhausen. După cum a raportat Departamentul de Investigații Criminale din Rosenheim, au fost provocate pagube materiale în valoare de câteva sute de mii de euro.

Cinci locuitori au fost răniți în incendiu, unii dintre ei grav, scrie știridiaspora.ro. Persoana grav rănită a fost transportată la spitalul din Murnau cu elicopterul, fiind în afara pericolului în acest moment.

Două dintre cele patru persoane cu răni umai șoare au fost transportate cu ambulanța la spitalele din jur pentru tratament ambulatoriu. Celelalte două persoane rănite au putut fi externate la fața locului după evaluarea medicală.

Român arestat în gara Ostermünchen

După primele investigații a fost clar că e vorba de un act premeditat. Din cauza barierelor lingvistice, poliția germană a fost nevoie să se apeleze la un interpret pentru a-i interoga pe rezidenții români. În cursul interviurilor, s-a întărit suspiciunea că incendiul a fost declanșat de un român.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a fost localizat în gara Ostermünchen și nu s-a opus arestării. Poliția din Rosenheim îl investighează acum sub acuzațiile de tentativă de omor și incendiere agravată.

Deocamdată nu au fost oferite detalii despre desfășurarea evenimentelor și motivul crimei.

 

 

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close