Antena 3 CNN Externe Diplomaţii moldoveni, deranjaţi de mesajele prounioniste ale candidaţilor români din colegiul Basarabia

Diplomaţii moldoveni, deranjaţi de mesajele prounioniste ale candidaţilor români din colegiul Basarabia

Diplomaţii moldoveni, deranjaţi de mesajele prounioniste ale candidaţilor români din colegiul Basarabia
27 Noi 2008   •   18:33

Scandal diplomatic între Chişinău şi Bucureşti: diplomaţii moldoveni sunt supăraţi din cauza mesajelor prounioniste ale candidaţilor români din colegiul Basarabia. Îngrijorarea Chişinăului a fost exprimată prin vocea ministrului moldovean de Externe, Andrei Stratan.
Chişinăul a transmis Ministerului de Externe de la Bucureşti o notă verbală prin care cerea autorităţilor române să nu mai facă declaraţii provocatoare în zilele următoare. Motivele acestui gest au fost explicate de şeful diplomaţiei moldovene. ?Noi suntem foarte îngrijoraţi de oscilaţiile politice care au loc în România, în perioada preelectorală şi nu dorim ca aceste evenimente politice să influenţeze negativ asupra relaţiilor bune dintre R.Moldova şi România? a spus Andrei Stratan.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul summitului Iniţiativei Centrale Europene. Secretarul general al Iniţiativei consideră însă că nu există motive reale de îngrijorare.
Disensiunile moldo-române au apărut cu o zi înainte ca România să preia preşedinţia Iniţiativei Centrale Europene. Şeful singurei bănci cu capital român de la Chişinău a fost amendat pentru că nu a înregistrat activitatea a patru instalatori români care reparau bancomatele sucursalei. În replică, premierul român şi-a anulat vizita la Chişinău, iar şeful diplomaţiei de la Bucureşti va ajunge cu o zi întârziere la summitul Iniţiativei Centrale Europene.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Republica Moldova România diplomati
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close