Antena 3 CNN Externe Dispariția lui Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării

Dispariția lui Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării

Au fost ridicate întrebări cu privire la locul unde se află ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, în urma unor rapoarte conform cărora acesta nu a fost văzut în public de aproape două săptămâni, în ciuda faptului că era responsabil de invazia Moscovei în Ucraina.

Dispariția lui Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Mar 2022   •   22:48

Agentstvo, un post de știri rus de investigație independent care își propune să demaște corupția guvernamentală, a raportat pe Telegram cum unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Vladimir Putin a apărut ultima dată la televiziunea de stat pe 11 martie.

În anturajul lui Serghei Şoigu se vorbeşte că acesta nu s-ar simţi prea bine şi că ar avea probleme cardiace, a mărturisit o cunoştinţă a ministrului rus unor ziarişti ruşi, sub rezerva anonimatului.

Nici profilul lui Șhoigu de pe site-ul Ministerului Apărării nu a fost actualizat din 11 martie.

Forțele ruse au întâmpinat o rezistență neașteptat de puternică din partea armatei ucrainene de când și-au invadat vecinul pe 24 februarie. Ministerul Apărării al Marii Britanii a declarat într-o actualizare a informațiilor din această săptămână că înaintarea Rusiei asupra capitalei Kiev dinspre nord-est a stagnat, deși luptele grele continuă în alte părți ale țării.

După cum a menționat Agentstvo, Șoigu este de obicei o figură proeminentă în ceea ce privește aparițiile în mass-media pentru Kremlin și a contribuit la promovarea unei campanii de îmbunătățire a imaginii publice a Ministerului Apărării atunci când a fost pus la conducerea departamentului în 2012.

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare ucraineană, Oleksi Danilov, consideră că dispariția forțelor cheie de securitate ruse din sfera publică sugerează că structurile ruse investighează relațiile și îi găsesc pe cei responsabili pentru eșecurile din Ucraina.

Denilov a remarcat că în Rusia „nu numai Șoigu este dispărut, sunt mulți generali despre care nu se mai știe nimic”.

El a mai spus că președintele rus Vladimir Putin a „distrus Federația Rusă” în cei 22 de ani de guvernare.

"Ceea ce se întâmplă astăzi este distrugerea Federației Ruse de către președintele lor. Nimeni nu i-a atins, s-au autodistrus în acești 22 de ani", a spus Danilov. 
 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close