Antena 3 CNN Externe Doi cunoscuţi prezentatori de televiziune, trecuți pe lista teroriştilor

Doi cunoscuţi prezentatori de televiziune, trecuți pe lista teroriştilor

Doi cunoscuţi prezentatori de televiziune, trecuți pe lista teroriştilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    26 Mar 2019   •   23:50

Curtea de Casaţie egipteană a confirmat marţi înscrierea a încă 145 de persoane pe o listă a „teroriştilor”, între care doi cunoscuţi prezentatori de televiziune apropiaţi Frăţiei Musulmane şi exilaţi în Turcia, potrivit unei surse judiciare, relatează AFP.

Cea mai înaltă instanţă din ţară a respins recursul împotriva deciziei pronunţate în iunie 2018 în primă instanţă de a înscrie aceste persoane pe această listă neagră pentru o perioadă de cinci ani, a declarat pentru AFP sursa citată, sub rezerva anonimatului.

Printre aceste persoane se află cunoscuţii prezentatori de televiziune Moataz Matar şi Mohamed Nasser, „oile negre” ale regimului Abdel Fattah al-Sisi, din cauza emisiunilor lor favorabile Frăţiei Musulmane pe care le prezintă de mai mulţi ani.

Stabiliţi în Turcia, cei doi bărbaţi au părăsit Egiptul după demiterea în 2013 de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, membru al Frăţiei Musulmane. Organizaţia este considerată de atunci „teroristă” de către autorităţile de la Cairo. Membrii şi susţinătorii săi au fost reprimaţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: teroristi Egipt turcia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close