Antena 3 CNN Externe Donald Trump, declarație controversată: „UE face la fel de mult rău ca China, doar că este mai mică”

Donald Trump, declarație controversată: „UE face la fel de mult rău ca China, doar că este mai mică”

Donald Trump, declarație controversată: „UE face la fel de mult rău ca China, doar că este mai mică”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Donald J. Trump
01 Iul 2018   •   22:23

Preşedintele american Donald Trump a comparat practicile comerciale ale Uniunii Europene (UE) cu ale Chinei, într-un interviu difuzat duminică de Fox News, în care a spus că ”Uniunea Europeană face probabil tot atât de mult rău ca China, doar că ea este mai mică”, relatează AFP.

Europenii ”au făcut anul trecut un excedent comercial de 151 de miliarde de dolari (...). Iar pe deasupra noi cheltuim o avere la NATO pentru a-i proteja”, a continuat el.

”Nouă ne place tuturor Uniunea Europeană într-un fel, dar aceste ţări ne tratează foarte rău. Ne tratează nedrept”, a denunţat el.

Întrebat despre o oportunitate de a face mai degrabă front comun cu aliaţii Statelor Unite contra Chinei, preşedintele american a răspuns negativ. ”Europenii nu ne vor produsele agricole. Cu toată sinceritatea, ei au agricultorii lor, aşadar ei vor să-şi protejeze agricultorii. Dar noi nu-i protejăm pe ai noştri”, a insistat el, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: europeni China
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close