Antena 3 CNN Externe Economistul Ziad Bahaa Eldin va fi numit premier în Egipt

Economistul Ziad Bahaa Eldin va fi numit premier în Egipt

Economistul Ziad Bahaa Eldin va fi numit premier în Egipt
de M.T.    |    08 Iul 2013   •   09:14

Economistul Ziad Bahaa Eldin are cele mai mari şanse a fi numit premier în Egipt, în timp ce Mohamed ElBaradei va fi vicepreşedinte, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei interimare, potrivit AFP, citată de Mediafax.

„Ziad Bahaa Eldin va fi probabil numit premier şi Mohamed ElBaradei vicepreşedinte", a declarat Ahmad al-Muslimani, purtător de cuvânt al preşedinţiei, pentru postul privat de televiziune ONTV.

Preşedintele interimar Adly Mansour "înclină în favoarea nominalizărilor lui Bahaa Eldin şi ElBaradei", a adăugat el pentru AFP, afirmând că o decizie finală este aşteptată luni.

Ziad Bahaa Eldin este un tehnocrat de centru-stânga care a condus mai multe instituţii economice egiptene, însă nominalizarea sa a fost respinsă de şeful partidului salafist al-Nour, din cauza "afilierii" acestuia la Frontul Salvării Naţionale.

„Nu avem o obiecţie personală faţă de Bahaa Eldin, care este o figură economică importantă, noi respingem candidatura lui deoarece face parte din Frontul Salvării Naţionale", a explicat Yunis Makhyoun pentru postul de televiziune Al-Arabiya.

Bahaa Eldin, în vârstă de 48 de ani, un avocat de formare, a condus mai multe instituţii însărcinate cu investiţii străine sau supravegherea pieţelor, apoi a făcut parte din consiliul de administraţie al băncii centrale.

El a intrat în politică după înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak, la începutul lui 2011, ca unul dintre liderii unei formaţiuni laice de centru-stânga, Partidul Social-Democrat egiptean, şi a fost ales deputat de Assiut (sud) la sfârşitul lui 2011.

El este fiul unui scriitor şi intelectual egiptean renumit, Ahmad Bahaa Eldin.

×
Subiecte în articol: Egipt proteste in Egipt
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close