Antena 3 CNN Externe Edward Snowden s-ar putea întoarce "acasă". Care sunt condiţiile pentru revenirea pe pământ american

Edward Snowden s-ar putea întoarce "acasă". Care sunt condiţiile pentru revenirea pe pământ american

Edward Snowden s-ar putea întoarce "acasă". Care sunt condiţiile pentru revenirea pe pământ american
de O.P.    |    04 Mar 2015   •   07:13

 Fostul contractor american al NSA şi CIA Edward Snowden, care a expus public amploarea spionajului american la nivel mondial, este pregătit să se întoarcă în Statele Unite dacă i se garantează un proces echitabil, a declarat marţi avocatul său, Anatoli Kucerena, citat de agenţia rusă de stat Tass.

"Edward Snowden este pregătit să se întoarcă în Statele Unite dar, cu o condi?ie, şi anume să i se garanteze că va avea parte de un proces echitabil şi imparţial", a afirmat avocatul rus Anatoli Kucerena.

Avocaţii lui Snowden lucrează la aspectele juridice ale întoarcerii acestuia în Statele Unite, potrivit lui Kucerena.

"Noi, împreună cu un grup de avocaţi din alte ţări, lucrăm pentru a găsi o cale de a se întoarce în Statele Unite", a precizat el.

Avocatul rus a spus că Edward Snowden nu a avut în plan să rămână în Rusia atunci când a încercat să ajungă din China în Cuba.

"Snowden era în drum spre Havana, dar americanii, anulându-i paşaportul, l-au blocat aici (în Rusia). După aceea, Snowden a refuzat să se întâlnească cu reprezentanţi ai serviciilor speciale americane, iar ei au devenit furioşi şi mi-au spus că sunt pregătiţi să-i returneze paşaportul doar dacă ia un zbor spre Statele Unite", a declarat Kucerena.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden NSA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close