Antena 3 CNN Externe Egipt a decis sacrificarea tuturor porcilor din ţară, de teama gripei porcine

Egipt a decis sacrificarea tuturor porcilor din ţară, de teama gripei porcine

Egipt a decis sacrificarea tuturor porcilor din ţară, de teama gripei porcine
Sursa foto: gripa porcina
30 Apr 2009   •   01:44

Egipt a început uciderea celor circa 300.000 de porci din ţară ca măsură de precauţie contra gripei porcine deşi până acum nu a fost raportat nici un caz de îmbolnăvire. Măsura i-a înfuriat pe fermieri care au blocat străzile şi au atacat vehiculele Ministerului Sănătăţii ce au venit să ducă la îndeplinire ordinul.
Acesta este de fapt o expresie a panicii ce a cuprins lumea legată de răspândirea virusului, ţările sărace, cu un sistem slab al sănătăţii publice, fiind cel mai probabil să treacă la măsuri disperate.
Egipt a răspuns de o manieră similară în urmă cu câţiva ani la răspândirea gripei aviare, ce a ucis câteva zeci de persoane în acest stat.
Majoritatea populaţiei din ţările musulmane consideră porcul ca fiind un animal murdar şi nu mănâncă carnea din cauza restricţiilor religioase. De altfel, un site islamist comenta că gripa porcină este răzbunarea lui Dumnezeu contra necredincioşilor.
Porcii sunt interzişi în totalitate în unele ţări musulmane printre care Arabia Saudită, Bahrain, Kuwet, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Libia.
În Iordania, guvernul a decis miercuri să închidă toate cele cinci ferme de porci, cu circa 800 de animale, din cauza încălcării normelor de sănătate publică.
Cu toate acestea, experţii internaţionali consideră că sacrificarea în masă a porcilor nu este necesară şi este o irosire de resurse, mai ales că virusul gripei porcine nu poate fi contactat prin consumul de carne. În plus, OMS declara că nu ştie de nici un caz în care gripa să fi trecut de la porci la om.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close