Antena 3 Externe Egipt. Candidatul Fraţilor Musulmani, Mohamed Morsi, a fost declarat învingătorul alegerilor prezidenţiale

Egipt. Candidatul Fraţilor Musulmani, Mohamed Morsi, a fost declarat învingătorul alegerilor prezidenţiale

de G.S.    |    24 Iun 2012   •   17:58
Egipt. Candidatul Fraţilor Musulmani, Mohamed Morsi, a fost declarat învingătorul alegerilor prezidenţiale
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Candidatul Fraţilor Musulmani, Mohamed Morsi, a fost declarat învingătorul alegerilor prezidenţiale din Egipt, duminică, de preşedintele Comisiei Electorale, Faruk Soltan, citat de AFP.
   
Morsi a obţinut 13 milioane de voturi faţă de 12 milioane înregistrate de rivalul său, Ahmad Shafiq, fostul premier al lui Hosni Mubarak.
   
Rata de participare la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale egiptene din 16 şi 17 iunie a fost de 51%, potrivit lui Soltan, în creştere faţă de primul tur din 23 ş i 24 mai, când a fost de 46%.

Mii de egipteni reuniţi în piaţa Tahrir din centrul Cairo şi-au manifestat zgomotos bucuria, duminică, la anunţul victoriei candidatului Fraţilor Musulmani, Mohamed Morsi.

URMĂREŞTE ACTIVITATEA DIN PIAŢA TAHRIR AICI

   
Manifestanţii reuniţi în această piaţă, care a fost epicentrul revoltei în urma căreia preşedintele Hosni Mubarak a fost înlăturat de la putere la începutul lui 2011, scandau "Allah este cel mai mare" şi arborau drapele şi portrete ale candidatului islamist.

În cursul zilei de duminică, ministrul egiptean de Interne a avertizat că nu va tolera niciun atac împotriva autorităţilor după anunţarea, duminică, a rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Egipt, relatează CNN.
   
"Ministrul Mohamed Ibrahim le-a dat ordin forţelor de poliţie să tragă şi să ucidă pe oricine încearcă să atace secţiile de poliţie după anunţarea rezultatelor", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Marwan Mustapha. "Măsuri de securitate sporite au fost luate pe străzile din apropierea pieţei Tahrir pentru a proteja clădirile guvernamentale", a afirmat el.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close