Antena 3 CNN Externe Egipt: Liderul suprem al Fraţilor Musulmani ar fi fost arestat, susţine o sursă de securitate

Egipt: Liderul suprem al Fraţilor Musulmani ar fi fost arestat, susţine o sursă de securitate

Egipt: Liderul suprem al Fraţilor Musulmani ar fi fost arestat, susţine o sursă de securitate
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Iul 2013   •   18:29

Poliţia militară egipteană l-a arestat pe Mohamed Badie, liderul suprem al Fraţilor Musulmani egipteni, susţine o sursă din serviciile de securitate, citată de AFP.

Din mişcarea Fraţii Musulmani face parte şi fostul preşedinte egiptean, Mohamed Morsi, înlăturat miercuri de la putere de către armată.

Badie era vizat de un mandat de arest pentru incitare la uciderea manifestanţilor care au protestat duminică în faţa sediului Fraţilor Musulmani şi a fost arestat la Marsa Matruh, în nord-vestul ţării, potrivit aceleiaşi surse.

Anterior, un membru al comitetului executiv al mişcării a afirmat că Fraţii Musulmani nu vor colabora cu „autorităţile uzurpatoare”, conform Reuters.

„Respingem participarea la orice fel de lucru cu autorităţile uzurpatoare”, a afirmat Sheikh Abdel Rahman al-Barr, într-un comunicat publicat pe site-ul mişcării.

„Facem apel la demonstranţi să dea dovadă de reţinere şi să rămână paşnici. Respingem practicile opresive, de stat poliţienesc: crime, arestări, încălcarea libertăţii presei şi închiderea posturilor de televiziune”, a continuat acesta.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close