Antena 3 CNN Externe Egipt: Mareşalul Al-Sisi îşi anunţă candidatura la prezidenţiale

Egipt: Mareşalul Al-Sisi îşi anunţă candidatura la prezidenţiale

Egipt: Mareşalul Al-Sisi îşi anunţă candidatura la prezidenţiale
Sursa foto: Foto: allgalgaduud.com
27 Mar 2014   •   08:42

Mareşalul Abdel Fatah al-Sisi, personajul forte de la Cairo, a anunţat miercuri seară, în cursul unui discurs televizat, că va demisiona din funcţiile pe care le deţine în cadrul armatei al cărei şef este şi din guvernul interimar, pentru a candida la alegerile prezidenţiale programate să se desfăşoare în cursul primăverii, potrivit AFP.

Omul politic cel mai popular din Egipt, Al-Sisi, arhitectul răsturnării de la putere, în luna iulie, a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, este considerat favorit la scrutinului prezidenţial din această ţară arabă.

'Cu toată umilinţa, candidez la prezidenţialele din Egipt', a afirmat el, promiţând că va continua 'să lupte în fiecare zi pentru un Egipt eliberat de terorism'.

După destituirea lui Morsi, singurul preşedintele egiptean ales în mod democratic, noile autorităţi susţin că duc un 'război împotriva terorismului', soldaţii şi poliţia reprimându-i cu duritate pe simpatizanţii lui Morsi într-o campanie necruţătoare soldată, conform Amnesty International, cu cel puţin 1.400 de morţi.

×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi Egipt
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close