Egipt. Preşedintele Morsi a decretat stare de urgenţă în cele trei provincii afectate de violenţe

de M.Z.    |    28 Ian 2013   •   08:52
Egipt. Preşedintele Morsi a decretat stare de urgenţă în cele trei provincii afectate de violenţe  Foto: Agerpres/AP

Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a decretat, duminică seară, stare de urgenţă timp de o lună în trei provincii din regiunea Canalului Suez, unde violenţele s-au soldat cu peste 45 de morţi începând cu vineri, informează AFP.

Într-un discurs către naţiune retransmis în direct la televiziune, şeful statului egiptean a anunţat că în provinciile Port Said, Ismailia şi Suez va intra în vigoare o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, între orele locale 21:00 (19:00 GMT) şi 06:00 (04:00 GMT).

Acesta a mai anunţat, de asemenea, starea de asediu în timpul nopţii timp de 30 de zile în aceste trei provincii şi a precizat că va lua şi "ale măsuri excepţionale" dacă va fi "constrâns să o facă".

De asemenea, Morsi a chemat, cu această ocazie, liderii opoziţiei la un dialog naţional luni, în timp ce ţara traversează o criză politică agravată de violenţele de la Port Said.

Nouă persoane au fost ucise vineri în violenţele produse în contextul demonstraţiilor antiprezidenţiale convocate cu ocazia aniversării a doi ani de la "revoluţia" care a răsturnat regimul Hosni Mubarak.

Alte 31 de persoane au murit sâmbătă la Port-Said (nord-est) în ciocnirile violente care au avut loc după ce un tribunal a condamnat la moarte 21 de suporteri ai clubului local Al-Masri, găsiţi vinovaţi de implicare în moartea a 74 de persoane după un meci de fotbal, în februarie 2012, contra echipei Al-Ahly din Cairo.

Parteneri
x close