Antena 3 CNN Externe Egipt. Şase jurnalişti al postului Al-Jazeera, arestaţi pentru scurt timp

Egipt. Şase jurnalişti al postului Al-Jazeera, arestaţi pentru scurt timp

Egipt. Şase jurnalişti al postului Al-Jazeera, arestaţi pentru scurt timp
Sursa foto: Foto: digitalproductionme.com
31 Ian 2011   •   16:59

Şase jurnalişti de la postul de Al-Jazeera au fost arestaţi luni, la Cairo, la numai o zi după ce activitatea postului de televiziune a fost suspendată în Egipt, titrează AFP.

"Şase jurnalişti de la Al-Jazeera English au fost arestaţi în Egipt, după măsurile de reprimare luate împotriva canalului nostru de informare", informează comunicat publicat pe site-ul Internet al Al-Jazeera.

Cei şase ziarişti au fost eliberaţi la scurt timp după ce au fost reţinuţi, însă echipamentul lor video a fost confiscat. Potrivit unuia dintre colegii ziariştilor arestaţi, cei şase au fost reţinuţi la hotelul din Cairo unde sunt cazaţi.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Philip Crowley, şi-a exprimat "preocuparea" în legătură cu interzicerea activităţii canalului Al-Jazeera în Egipt.

Ministrul egiptean al Informaţiilor, Anas el-Fekki, a ordonat suspendarea transmisiunilor postului de televiziune Al-Jazeera, care a relatat pe larg despre manifestaţiile împotriva regimului condus de preşedintele Hosni Mubarak, a anunţat duminică agenţia oficială egipteană MENA.

Mai mult decât atât, acesta "a decis ca serviciul de informaţii de stat să închidă operaţiunile canalului Al-Jazeera în Republica Arabă Egipt, să anuleze toate autorizaţiile acestuia şi să retragă toate legitimaţiile de presă ale angajaţilor, începând de duminică", a precizat MENA.

Imediat după anunţul transmis de agenţia oficială de ştiri egipteană, programele Al-Jazeera puteau fi încă recepţionate în Egipt.

×
Subiecte în articol: Egipt arestati
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close