Antena 3 CNN Externe Egipt: Sediul Fraţilor Musulmani, închis după ce s-au descoperit mai multe arme. ElBaradei cere o anchetă privind violenţele de luni

Egipt: Sediul Fraţilor Musulmani, închis după ce s-au descoperit mai multe arme. ElBaradei cere o anchetă privind violenţele de luni

Egipt: Sediul Fraţilor Musulmani, închis după ce s-au descoperit mai multe arme. ElBaradei cere o anchetă privind violenţele de luni
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Iul 2013   •   13:01

Autorităţile egiptene au hotărât să închidă sediul partidului Fraţilor Musulmani, în urma descoperirii unor arme, a anunţat pentru AFP un oficial din domeniul serviciilor de securitate.

Potrivit Mediafax, poliţia a găsit „lichide inflamabile, cuţite şi arme" în birourile Partidului Justiţiei şi Libertăţii (PLJ), organismul politic al confreriei.

În acelaşi timp, Mohamed ElBaradei a cerut o „anchetă" în urma violenţelor de luni dimineaţă, care s-au soldat cu cel puţin 42 de morţi.

Violenţele s-au produs în timpul unei manifestaţii a militanţilor preşedintelui demis Mohamed Morsi în faţa sediului Gărzii Republicane din Cairo.

„Violenţa generează violenţă şi trebuie condamnată cu fermitate. Se impune o anchetă independentă. Tranziţia paşnică este singura cale", a scris laureatul premiului Nobel pentru Pace pe contul său de Twitter.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close