Antena 3 CNN Externe Egiptul cere SUA să oprească "agresiunea israeliană" din Fâşia Gaza

Egiptul cere SUA să oprească "agresiunea israeliană" din Fâşia Gaza

Egiptul cere SUA să oprească "agresiunea israeliană" din Fâşia Gaza
15 Noi 2012   •   14:41

Ministrul de Externe egiptean, Mohamed Kamel Amr, a făcut un apel către Statele Unite ale Americii "să intervină imediat pentru oprirea agresiunii israeliene din Fâşia Gaza".

Oficialul de la Cairo a avut o convorbire telefonică cu Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, în care s-a discutat situaţia din zonă, anunţă agenţia MENA.

Miercuri, Statele Unite au susţinut că sprijină dreptul Israelului de a se auto-apăra şi condamnă atacurile militanţilor palestinieni.
De asemenea, joi dimineaţă, Franţa şi-a anunţat punctul de vedere pro-israelian.

Preşedintele egiptean, Mohamed Mursi, a declarat tot joi, într-o intervenţie la televiziunea publică, că atacurile Israelului din Făşia Gaza "sunt de neacceptat".
Liderul de la Cairo a anunţat că-l va retrage pe ambasadorul egiptean din Israel şi va sesiza Consiliul de Securitate al ONU.

"Suntem alături de populaţia din Gaza şi nu acceptăm continuarea agresiunilor asupra Fâşiei. Israelienii trebuie să conştientizeze că această agresiune este intolerabilă şi generează instabilitate în regiune", a continuat Mursi.

Consiliul de Securitate al ONU s-a întrunit de urgenţă miercuri seară, pentru a dezbate creşterea tensiunilor dintre Israel şi teritoriul palestinian. Au fost convocaţi ambasadorii celor două părţi implicate, iar discuţiile au avut loc cu uşile închise. Marile puteri au cerut încetarea imediată a ostilităţilor.

Între timp, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a avertizat că operaţiunea militară s-ar putea extinde.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close