x close

Egiptul demolează sediul fostului partid al lui Hosni Mubarak

de A.M.P    |    01 Iun 2015   •   12:03
Egiptul demolează sediul fostului partid al lui Hosni Mubarak 482 Foto: Agerpres/Xinhua

Egiptul a început duminică să demoleze sediul partidului odinioară dominant al fostului preşedinte Hosni Mubarak, un imobil incendiat în timpul revoltei din 2011 care l-a înlăturat de la putere pe fostul dictator, scrie AFP.
   
Muncitorii au început să demoleze, cu ajutorul unor macarale şi buldozere, sediul de patru etaje al Partidului Naţional Democratic (PND) situat pe malul Nilului, în centrul capitalei egiptene Cairo.
   
Lucrări de domolare au început şi la un turn vecin de 14 etaje, în care funcţionau odinioară birouri ale unor organizaţii de stat.
   
La începutul lui 2011, protestatari furioşi care cereau plecarea lui Mubarak de la putere, au jefuit şi au incendiat sediul PND pe care-l considerau un simbol al regimului său autocratic.
   
Guvernul a aprobat demolarea clădirilor luna trecută.
   
Ambele imobile se află în apropiere de faimosul Muzeu Egiptean de Antichităţi, lângă simbolica Piaţă Tahrir, epicentrul revoltei împotriva fostului dictator.
   
PND a fost dizolvat în mod oficial în 2011, însă un tribunal a anulat în iulie o interdicţie de a candida în alegeri care le fusese impusă foştilor membri ai formaţiunii.
   
Un tribunal a abandonat, în noiembrie, acuzaţiile de crimă formulate împotriva lui Mubarak, în vârstă de 87 de ani, în legătură cu uciderea a aproximativ 800 de protestatari în timpul revoltelor.
 

Citeşte mai multe despre:

Egipt Hosni Mubarak Cairo
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati