Antena 3 CNN Externe Egiptul, pe lista neagră a turiştilor europeni. Aventurierii sunt ţinta bandiţilor

Egiptul, pe lista neagră a turiştilor europeni. Aventurierii sunt ţinta bandiţilor

Egiptul, pe lista neagră a turiştilor europeni. Aventurierii sunt ţinta bandiţilor
26 Sep 2008   •   11:24

Turismul în zona Egiptului îşi pierde, treptat, din adepţi, din cauza bandiţilor din deşertul Sahara, informează AFP. În trecut, destinaţiile turistice de pe valea Nilului şi staţiunile balneare din penisula Sinai erau ţinta favorită a teroriştilor. Acum, hoţii preferă turiştii aventurieri, care dorm în aer liber ca parte a unui program organizat de agenţiile specializate.

Deşi poliţia face eforturi pentru a păzi zonele vizitate anual de 11 milioane de turişti, armata egipteană nu poate securiza miile de kilometri de frontieră de la nord de paralela 20.

"Vom continua eforturile până când acest nefericit incident de banditism este soluţionat", a declarat ministrul egiptean al Turismului, Zoheir Garrana.

Totuşi, ministrul nu a interzis excursiile organizate de agenţiile specializate în turismul de aventuri, ce cuprind programe de dormit în aer liber într-un decor preistoric, pentru turişti occidentali care plătesc şi 10.000 de dolari pentru a trăi astfel de senzaţii. În urmă cu o săptămână, 11 turişti europeni şi 8 însoţitori egipteni au fost răpiţi de o bandă de hoţi.

Turismul în deşert reprezintă doar două procente din totalul activităţilor, dar este în creştere. Aproape 20.000 de turişti vizitează oazele din deşertul egiptean în fiecare an şi cel puţin 1.000 fac un circuit al zonei în care au fost luaţi cei 19 ostatici.

Agenţiile de turism au nevoie de autorizaţie şi de un poliţist care să însoţească grupul de turişti. Acesta se dovedeşte neputiincios în faţa atacatorilor.

Potrivit guvernatorului regiunii, Ahmed Mouktar, citat de agenţia Mena, turismul nu a fost afectat de răpirea celor 19, iar excursiile tip safari continuă în mod normal.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close