Antena 3 CNN Externe Egiptul răspunde în forță Statului Islamic. Bombardamente intense în peninsula Sinai

Egiptul răspunde în forță Statului Islamic. Bombardamente intense în peninsula Sinai

Egiptul răspunde în forță Statului Islamic. Bombardamente intense în peninsula Sinai
15 Oct 2016   •   11:33

 Armata egipteană a anunţat sâmbătă că a lansat lovituri aeriene în nordul peninsulei Sinai, la o zi după un atac comis de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) contra unui post de control militar, acţiune soldată cu moartea a 12 soldaţi, relatează AFP. 

Nordul peninsulei Sinai este zona din Egipt în care acţiunile jihadiştii SI cauzează cele mai mari pierderi în rândul forţelor de securitate egiptene, după ce armata l-a destituit, în 2013, pe preşedintele islamist Mohamed Morsi. 

Atacul comis vineri a avut loc în regiunea Bir al-Abd, o zonă relativ ocolită de violenţe, situată la vest de Al-Arish, reşedinţa regiunii Sinaiul de Nord. El a fost revendicat de aripa egipteană a grupării SI. 

''Mai multe formaţiuni ale armatei aerului au decolat, sâmbătă în zori, pentru o misiune de recunoaştere a ţintelor şi pentru a desfăşura lovituri aeriene concentrate, care au durat trei ore'', a anunţat Înaltul comandament al armatei egiptene, într-un comunicat de presă. 

În octombrie 2015, gruparea Stat Islamic a revendicat un atentat cu bombă contra unui avion cu turişti ruşi, după decolarea acestuia din staţiunea Sharm el-Sheikh, situată în estul Egiptului. Atentatul s-a soldat cu 224 de morţi. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close