Antena 3 CNN Externe El este "Jihadistul din Phoenix", americanul care a luptat cot la cot cu teroriştii din Siria

El este "Jihadistul din Phoenix", americanul care a luptat cot la cot cu teroriştii din Siria

El este "Jihadistul din Phoenix", americanul care a luptat cot la cot cu teroriştii din Siria
Sursa foto: Foto: Facebook
29 Mar 2013   •   12:37

Eric Harroun, un fost militar american, acum în vârstă de 30 de ani, a fost acuzat de autorităţile federale din Virginia de conspiraţii teroriste în Siria, la care a participat alături de Frontul al-Nusrah.

Harroun a postat pe YouTube şi Facebook filme şi poze care-l prezentau colaborând cu grupul terorist, care este considerat a fi cel mai activ din Siria, cu legături Al Qaeda.

Harroun a fost adus în faţa instanţei unde i s-au adus la cunoştinţă faptele incriminatoare. Dacă va fi găsit vinovat, pedeapsa maximă va fi de închisoare pe viaţă.
Anchetatorii federali susţin că grupul terorist este responsabil pentru producerea a 600 de atentate teroriste pe teritoriul Siriei.

Conform FBI, americanul a recunoscut că făcea parte din "echipa RPG" a grupului terorist înarmat cu rachete şi arme AK-47.

Conform unui material amplu, publicat de Foreign Policy (FP), Eric Harroun, "Jihadistul din Phoenix" nu pare să urmeze tradiţiile islamice.
"Îi place să bea şi bea foarte mult. În timpul interviului cu noi a adus mereu vorba de femei şi alcool, iar câteva doze de bere au fost golite foarte repede, într-un club din Turcia. El a făcut referire la conducătorul din secolul XVIII, Harun al-Rashid, califul Bagdadului, care, după părerea lui, a fost un mare afemeiat", se arată în articolul FP.

×
Subiecte în articol: Siria Al Qaeda
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close