Antena 3 CNN Externe Twitter, reacție neașteptată după ce Elon Musk a cumpărat aproape 10% din companie

Twitter, reacție neașteptată după ce Elon Musk a cumpărat aproape 10% din companie

Twitter îl va numi pe Elon Musk în Consiliul Director pe o poziție menită să evite preluarea companiei de către directorul general al Tesla.

Twitter, reacție neașteptată după ce Elon Musk a cumpărat aproape 10% din companie
Sursa foto: Getty Images
de Adrian Iclozan    |    05 Apr 2022   •   16:43

Potrivit documentelor depuse la Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA, Musk va fi director (class II director, conform nomenclatorului formal) în cadrul Twitter până reuniunea anuală a acționarilor din 2024.

Din această poziție, directorul Tesla nu va putea deține, nici singur, nici în calitate de membru al unui grup, mai mult de 14,9% din acțiunile companiei, inclusiv prin instrumente financiare derivate, tranzacții swap sau tranzacții de acoperire împotriva riscurilor, se precizează în documentele citate de presa internațională.

Parag Agrawal, directorul executiv al Twitter, a confirmat noua poziție a lui Elon Musk în cadrul companiei care deține platforma de socializare.

El l-a descris pe noul director drept un înflăcărat adept, dar și un critic viguros al platformei și și-a exprimat încrederea în contribuția pe care acesta și-o va aduce în conducerea companiei.

La rândul său, Elon Musk și-a exprimat "nerăbdarea"de a colabora cu membrii conducerii Twitter și a anunțat că acest serviciu de comunicare va beneficia de "îmbunătățiri semnificative" în lunile următoare.

După achiziția a 9,2% din Twitter, fondatorul Tesla devine cel mai important acționar individual al Twitter.

El a lansat pe contul său un nou sondaj, în care și-a invitat urmăritorii să se pronunțe în legătură cu oportunitatea unui buton de editare.

La un sondaj precedent, derulat în martie pe parcursul unei zile - într-un moment în care Musk era deja proprietarul acțiunilor Twitter dar nu se știa public de acest lucru, întrebarea la care internauții au fost provocați să răspundă a fost:

"Libertatea de exprimare este esențială pentru o democrație funcțională. Credeți că Twitter respectă cu rigurozitate acest principiu?"

70% dintre participanți au răspuns negativ.

×
Subiecte în articol: Elon Musk Twitter
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close