Antena 3 CNN Externe Elveţia: 4.800 de cazuri de Covid-19 şi 43 de decese. Guvernul exclude izolarea în masă

Elveţia: 4.800 de cazuri de Covid-19 şi 43 de decese. Guvernul exclude izolarea în masă

Guvernul Elveţiei a intensificat măsurile pentru contracararea epidemiei de coronavirus, dar a exclus acţiunile de izolare în masă, catalogându-le drept o politică de tip "spectacol".

Elveţia: 4.800 de cazuri de Covid-19 şi 43 de decese. Guvernul exclude izolarea în masă
Sursa foto: Pixabay.com
21 Mar 2020   •   12:29

Guvernul elveţian a dispus o serie de măsuri antiepidemice, inclusiv interzicerea grupurilor mai mari de cinci persoane, dar a exclus posibilitatea unor decizii de izolare masivă a populaţiei, precum în alte ţări europene, considerându-le drept politici de tip "spectacol".

"Ceea ce facem acum la noi în ţară este foarte asemănător cu ceea ce fac alte ţări din jurul nostru. Diferenţa este că noi nu practicăm politici de tip spectacol", a declarat ministrul elveţian de Interne şi al Sănătăţii, Alain Berset, citat de cotidianul Le Figaro.

În cadrul măsurilor antiepidemice, autorităţile elveţiene au interzis adunările mai mari de cinci persoane, cei care încalcă regula riscând amenzi de circa 100 de franci (95 de euro).

Guvernul Elveţiei a deblocat 32 de miliarde de franci (30,4 miliarde de euro) pentru susţinerea economiei. "Economia noastră funcţionează la circa 80% din capacitate şi trebuie să facem tot posibilul pentru a menţine un nivel suficient de acivitate", a declarat ministrul Economiei, Guy Parmelin.

În Elveţia se înregistrează peste 4.800 de cazuri de Covid-19 şi 43 de decese.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close