Antena 3 CNN Externe Liderul european care nu e de acord ca Putin să fie numit  "măcelar"

Liderul european care nu e de acord ca Putin să fie numit  "măcelar"

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat împotriva escaladării verbale în contextul războiului din Ucraina, la o zi după ce președintele Joe Biden l-a numit pe liderul rus Vladimir Putin drept "măcelar".

Liderul european care nu e de acord ca Putin să fie numit  "măcelar"
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Mar 2022   •   17:48

"Nu aș folosi astfel de termeni, pentru că încă am discuții cu președintele Putin", a spus Macron în timpul unui interviu la postul TV France 3.

"Obiectivul nostru este să oprim războiul lansat de Rusia în Ucraina, evitând în același timp un război (cu Rusia, n.r.) și o escaladare", a adăugat el.

Înainte de invazia din Ucraina, Macron s-a detașat ca actor principal în eforturile diplomatice ale Europei de a detensiona situația dintre Moscova și Occident.

Chiar și după începerea conflictului armat, liderul francez a continuat să discute cu Putin la telefon.

Joe Biden, avalanșă de cuvinte dure la adresa lui Vladimir Putin

Biden și-a intensificat retorica împotriva lui Putin pe măsură ce războiul declanșat de acesta în Ucraina a continuat să facă mai multe victime civile.

După ce l-a numit "criminal de război" pe liderul de la Kremlin, Biden s-a referit la Putin cu expresii precum "ucigaș care poartă un război imoral împotriva poporului Ucrainei".

Sâmbătă, în Polonia, după ce i-a vizitat pe refugiații din Ucraina, președintele SUA a fost întrebat de un reporter ce crede despre ce le-a făcut Vladimir Putin acestor oameni.

"Este un măcelar", a replicat Biden.

Ulterior, într-un discurs amplu comentat de presa și mediile politice din întreaga lume, liderul de la Washington l-a catalogat pe Vladimir Putin "dictator" și a spus: "Pentru Dumnezeu, acest om nu mai poate rămâne la putere!"

Casa Albă a încercat ulterior să tempereze efectul spuselor lui Biden, susținând că mesajul președintelui american nu reprezintă un îndemn pentru înlăturarea de la putere a lui Vladimir Putin.

Kremlinul a reacționat, de asemenea, rapid și a comunicat că "nu decide președintele Biden cine conduce Rusia" și că "președintele Rusiei este ales de cetățenii acestei țări."

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close