Antena 3 CNN Externe Cum vor evolua relațiile ruso-turce, după asasinarea ambasadorului rus la Ankara

Cum vor evolua relațiile ruso-turce, după asasinarea ambasadorului rus la Ankara

Cum vor evolua relațiile ruso-turce, după asasinarea ambasadorului rus la Ankara
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
20 Dec 2016   •   17:09

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat marţi că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin să-şi continue cooperarea, inclusiv cu privire la Siria, în pofida asasinării ambasadorului rus la Ankara, scrie AFP.

'Împărtăşim acelaşi punct de vedere cu preşedintele Putin şi anume - cooperarea noastră cu Rusia în diverse domenii, în special asupra Siriei, nu va fi afectată de acest atac', a afirmat Erdogan.

'Nu ne permitem ca relaţiile noastre cu Rusia să se deterioreze', a declarat preşedintele turc într-un discurs la inaugurarea primului tunel rutier pe sub strâmtoarea Bosfor.

Ambasadorul rus la Ankara, Andrei Karlov, a fost ucis luni seara de un poliţist turc care a afirmat că a acţionat pentru a răzbuna drama oraşului sirian Alep, pe cale să fie preluat în întregime sub control de către regimul sirian, cu ajutorul Moscovei.

'Forţele noastre de securitate şi instituţiile noastre judiciare vor descoperi adevărul după ce vor examina incidentul sub toate aspectele sale', a declarat Erdogan, care a calificat asasinatul drept o 'provocare împotriva relaţiilor turco-ruse'.

Turcia şi Rusia au înfiinţat o comisie mixtă pentru a investiga asasinarea diplomatului rus, care a murit după ce a fost împuşcat de mai multe ori în spate.

'Să împuşti pe cineva în spate, acesta este semnul trădătorilor şi al laşilor', a mai spus Erdogan

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan Vladimir Putin
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close