Antena 3 CNN Externe Erdogan: Turcia nu este o ţară ce sprijină sau permite terorismul

Erdogan: Turcia nu este o ţară ce sprijină sau permite terorismul

Erdogan: Turcia nu este o ţară ce sprijină sau permite terorismul
de M.T.    |    25 Sep 2014   •   10:48

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a subliniat rolul ţării sale în căutarea „păcii regionale”, insistând asura faptului că Turcia nu este o ţară care sprijină sau permite terorismul.

De asemenea, în discursul susţinut la ONU, Erdogan a amintit că Turcia a primit 1,5 milioane de refugiaţi sirieni şi a criticat inerţia ţărilor europene.

„Turcia a încercat din greu să construiască pacea şi prosperitatea în regiune. Aş dori să spun că Turcia nu este o ţară ce sprijină sau permite terorismul. Turcia a suferit de terorism de treizeci de ani”, a afirmat Erdogan.

În trecut, Turcia a fost acuzată de mai multe ori că a arătat bunăvoinţă faţă de jihadiştii care luptă în Siria.

„Am primit 1,5 milioane de persoane care au fost nevoite să fugă din Siria. 1,5 milioane de persoane sunt în ţara mea şi noi le oferim hrană, medicamente, educaţie”, a precizat Erdogan.

Cu toate acestea, „până acum nu am primit mult sprijin. Ce fac ţările europene bogate şi puternice? Până în prezent ele nu acordă refugiu decât pentru 130.000 de refugiaţi sirieni”, a adăugat preşedintele turc, solicitând „mai mult curaj” din partea ONU.

În acelaşi timp, Erdogan a amintit că „Turcia şi-a deschis frontiera kurzilor, Turcia este cea care le-a furnizat ajutor umanitar. În ultimele cinci zile, numărul refugiaţilor a depăşit 150.000 de persoane”.

„Ne-am deschis uşile evreilor, i-am protejat întotdeauna pe creştini, sunt mândru să spun că Turcia a devenit una dintre ţările cele mai generoase din lume. Suntem gata să sprijinim pacea regională şi internaţională indiferent de cost”, a asigurat preşedintele turc.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close