Antena 3 CNN Externe Răsturnare de situație în Norvegia. Ucigașul cu arcul a folosit altă armă și nici islamist n-ar fi

Răsturnare de situație în Norvegia. Ucigașul cu arcul a folosit altă armă și nici islamist n-ar fi

Bărbatul arestat săptămâna trecută pentru uciderea a cinci persoane într-un atac caracterizat inițial drept "terorist" de autorități nu și-a doborât victimele cu un arc cu săgeți.

Răsturnare de situație în Norvegia. Ucigașul cu arcul a folosit altă armă și nici islamist n-ar fi
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2021   •   20:42

Poliția norvegiană a precizat, luni, că individul și-a ucis victimele cu un "obiect ascuțit" și nu cu un arc și săgeți, așa cum se anunțase anterior.

Chiar polițiștii au spus că suspectul Espen Andersen Brathen a fost înarmat cu un arc cu săgeți și alte două arme în momentul comiterii atacului.

"La un moment dat el a aruncat sau a pierdut arcul și săgețile", a declarat inspectorul de poliție Per Thomas Omholt.

Potrivit poliției norvegiene, peste 10 persoane au fost lovite de săgeți la începutul atacului, însă niciuna nu a fost ucisă cu această armă.

Anchetatorii au refuzat să ofere mai multe informații despre celelalte două arme aflate asupra suspectului, afirmând că încă intervievează martori.

"Toate indiciile arată că victimele au fost omorâte la întâmplare", a indicat declarat inspectorul Omholt.

Brathen, în vârstă de 37 de ani, a mărturisit comiterea atacului după ce a fost reținut de poliție.

"În ceea ce privește motivul, boala (psihică, n.r.) rămâne principala ipoteză. Referitor la convertirea la islam, această ipoteză a devenit mai puțin plauzibilă", a precizat Per Thomas Omholt.

Plasat sub arest într-o instituție medicală, suspectul este supus evaluării psihiatrice pentru a se stabili dacă va putea fi judecat pentru faptele sale.

Sâmbătă, poliția a identificat cele cinci victime, patru femei și un bărbat: Andréa Meyer, în vârstă de 52 ani, Hanne Merethe Englund, 56 de ani, Liv Berit Borge, 75 de ani, Gunnar Erling Sauve, 75 de ani și Gun Marith Madsen, 78 de ani.

×
Subiecte în articol: Espen Andersen Brathen arc săgeți
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close