Antena 3 CNN Externe Este "cel mai ÎNFRICOŞĂTOR om de pe Planetă" şi stă în spatele cortinei de putere din Rusia. De cine ASCULTĂ Vladimir Putin

Este "cel mai ÎNFRICOŞĂTOR om de pe Planetă" şi stă în spatele cortinei de putere din Rusia. De cine ASCULTĂ Vladimir Putin

Este "cel mai ÎNFRICOŞĂTOR om de pe Planetă" şi stă în spatele cortinei de putere din Rusia. De cine ASCULTĂ Vladimir Putin
de O.P.    |    30 Apr 2014   •   09:43
Vladimir Putin este în prezent unul din cei mai influenţi oameni din lume. Jocurile dure pe care le pune în scenă îi fac pe adversarii geopolitici să tremure, iar pe aliaţi să venereze puterea care stă în spatele preşedintelui rus.

Însă Putin nu acţionează de capul său. Are în "echipa" sa din umbră o mulţime de oameni extrem de potenţi financiar, care învârt afaceri de miliarde de dolari şi care finanţează jocurile puse în scenă de preşedintele Putin.

Unul dintre ei, poate şi cel mai de temut este Igor Sechin, directorul general al Rosneft. Sechin, la fel ca şi omul pe care îl sprijină în orice condiţie, a fost agent KGB, fiind denumit de analişti şi de oamenii politici "Darth Vader" al Rusiei, sau "cel mai înfricoşător om de pe Planetă", din cauza trecutului său.



Se spune despre el că nu are scrupule şi că este în stare să calce pe cadavre pentru a-şi duce la îndeplinire scopul.

Jurnaliştii britanici de la The Guardian spun despre Sechin că s-ar fi aflat în spatele uşilor închise de la Kremlin, fiind omul care dictează planurile alături de Putin.

O parte din reputatia de care se bucură azi este şi din implicarea sa în scandalul uriaş în urma căruia Mihail Hodorkovski, rivalul de moarte al preşedintelui rus, a ajuns la închisoare.

A "ajutat", de asemenea, şi la concretizarea parteneriatului TNK-BP, un joint venture între British Petroleum şi gigantul rus, afacere de 55 de miliarde de dolari.

Vladimir Milov, un opozant al lui Putin, a scria în Time: “Informal, Sechin conduce o facţiune a Kremlinului cunoscutăsub numele de Siloviki sau Oamenii Forţei, grup format din foşti agenţi de securitate, grup care are o influenţă foarte mare asupra clasei politice şi nimeni nu poate egala apetitul pentru control al lui Sechin”.

Aşadar, în planurile sale de reconstruire a vechiului URSS, Putin nu acţionează singur, având în spatele său oameni mai mult decât puternici, oameni care au reuşit să genereze frică în jurul lor.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close