Antena 3 CNN Externe "Este mai urgent ca oricând să se încerce găsirea unui teren de înţelegere". Ban Ki-moon a făcut apel la încetarea focului în Fâşia Gaza

"Este mai urgent ca oricând să se încerce găsirea unui teren de înţelegere". Ban Ki-moon a făcut apel la încetarea focului în Fâşia Gaza

"Este mai urgent ca oricând să se încerce găsirea unui teren de înţelegere". Ban Ki-moon a făcut apel la încetarea focului în Fâşia Gaza
de S.T.    |    10 Iul 2014   •   23:18

Secretarul general ONU Ban Ki-moon a făcut apel, joi, în deschiderea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate, la încetarea focului în Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP.

"Este mai urgent ca oricând să se încerce găsirea unui teren de înţelegere pentru a se reveni la calm şi la un acord de încetare a focului", a declarat Ban, reiterând îndemnurile sale pentru cele două tabere "să dea dovadă de reţinere maximă".

"Comunitatea internaţională trebuie să-şi intensifice eforturile pentru a pune capăt imediat acestei escaladări şi pentru a ajunge la un acord durabil de încetare a focului", a afirmat el.

Ban Ki-moon a evocat "riscul unui război deschis" şi a apreciat că doar încheierea tirurilor de rachete ale Hamas asupra Israelului ar putea preveni o ofensivă terestră a armatei israeliene în Fâşia Gaza.

"Doar un acord de pace (general în Orientul Mijlociu) ar putea aduce o securitate durabilă atât pentru israelieni, cât şi pentru palestinieni", a subliniat Ban Ki-moon.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close