Antena 3 CNN Externe Euromaidanul din Kiev, ocupat de tancuri. Autorităţile au cerut mobilizarea armatei

Euromaidanul din Kiev, ocupat de tancuri. Autorităţile au cerut mobilizarea armatei

Euromaidanul din Kiev, ocupat de tancuri. Autorităţile au cerut mobilizarea armatei
de O.P.    |    08 Aug 2014   •   06:34

Kievul a mobilizat tancuri în capitală, fără a da vreo explicaţie. Tancurile au fost filmate în plin trafic, trecând pe lângă maşinile civililor. S-a întâmplat în ziua în care protestatarii care ocupă de aproape 6 luni Euromaidanul, centrul revoluţionarilor, s-au luat la bătaie cu forţele de ordine venite să-i evacueze.

Piaţa Independenţei din Kiev s-a transformat din nou în câmp de luptă, la aproape o jumătate de an de la incidentele sîngeroase din primăvară. Protestatarii au devenit violenţi la vederea angajaţilor municipalităţii, veniţi să strângă corturile.

Manifestanţii au aruncat cocktailuri Molotov spre oamenii legii şi au înălţat baricade din cauciucuri, cărora le-au dat foc. Chiar şi un preot s-a alăturat ofensivei, fiind împiedicat în ultima clipă de protestatari să îi atace pe soldaţii ucraineni, care s-au văzut nevoiţi să abandoneze misiunea de curăţare a Maidanului.

În acest timp, prin capitala ucraineană şi-au făcut apariţia tancuri, care au mărşăluit pe străzi, prin trafic. Maşinăriile de război au ajuns în Kiev, transportate de camioane militare.

Lupte grele se dau, în aceste zile, şi în estul Ucrainei. Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite în Doneţk, după ce un spital din centrul oraşului a fost atacat cu obuze. Alţi trei civili au fost ucişi într-un atac similar.

Premierul autoproclamatei republici Doneţk a demisionat pe motiv că-şi doreşte o schimbare, lăsându-i postul lui Aleksandr Zaharcenko, un ucrainean apropiat de liderul militar al insurgenţilor proruşi, Igor Strelkov.

×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close