Antena 3 CNN Externe Eva Kaili, fosta vicepreședintă a Parlamentului European, a ieșit din închisoare după patru luni

Eva Kaili, fosta vicepreședintă a Parlamentului European, a ieșit din închisoare după patru luni

Fosta vicepreședintă a Parlamentului European, Eva Kaili, a ieșit din închisoare după mai bine de patru luni de la arestarea sa, pe 9 decembrie 2022, de către Poliția Federală Belgiană⁠, în urma unei investigații pentru crimă organizată, corupție și spălarea banilor.

Eva Kaili, fosta vicepreședintă a Parlamentului European, a ieșit din închisoare după patru luni
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2023   •   13:10

Acuzată de corupție în scandalul Qatargate, Kaili a fost eliberată, vineri, din detenția preventivă și plasată în arest la domiciliu.

Ea a părăsit închisoarea Haren din Bruxelles în mașina avocatului său.

Femeia în vârstă de 44 de ani a fost condusă direct la apartamentul său de lângă Parlamentul European, unde i s-a ordonat să rămână până la proces, fiind obligată să poarte o brățară electronică de urmărire, relatează presa internațională.

"Fiica mea mă așteaptă, așa că sunt foarte fericită că voi fi cu ea peste puțin timp. Vom vorbi în curând, mulțumesc", le-a spus Kaili jurnaliștilor, referindu-se la copilul ei, în vârstă de doi ani.

Citește și: Cum se îmbogățeau politicienii corupți din Parlamentul European

Fostă prezentatoare de televiziuni și trimisă în Parlamentul European de socialiștii greci din PASOK, Kaili a devenit imaginea publică a scandalului de corupție care a zguduit politica europeană.

Alți doi politicieni implicați în acest scandal, europarlamentarul belgian Marc Tarabella și fostul deputat european italian Pier Antonio Panzeri, au fost eliberați, joi, la reședințele lor din Belgia, fiind, la rândul lor, obligați să poarte brățări electronice de urmărire.

Ancheta penală se concentrează pe presupusele încercări ale Qatarului și Marocului de a cumpăra influență în Parlamentul European prin mituirea unor eurodeputați și lideri ai acestui for.

Ambele țări neagă orice implicare, la fel ca și acuzații Kaili și Tarabella.

×
Subiecte în articol: Eva Kaili Qatargate inchisoare coruptie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close