Antena 3 CNN Externe Familia românului răpit în Burkina Faso cere ajutorul Guvernului

Familia românului răpit în Burkina Faso cere ajutorul Guvernului

Familia românului răpit în Burkina Faso cere ajutorul Guvernului
31 Aug 2015   •   08:38

Familia lui Iulian Gherguţ, românul răpit în Burkina Faso, este disperată şi cere ajutor guvernului României. Oamenii solicită statului să plătească răscumpărarea, pentru ca bărbatul să poată fi eliberat. Reacţia familiei vine după ce o înregistrare video cu românul răpit de gruparea Al Mourabitoun a fost postată pe internet. Filmuleţul a apărut la aproape cinci luni de la răpirea lui Iulian Gherguţ, când nimeni nu ştia dacă acesta mai este sau nu în viaţă.

Rudele bărbatului cer autorităţilor din România si din Burkina Faso sa faca tot ce le sta in putinta pentru ca Iulian sa se poata întoarce acasă. Părintii lui Iulian Ghergut au o varsta inaintata si nu inteleg de ce fiul lor a fost luat ostatic. Ei locuiesc in Italia de mai bine de zece ani la o ruda.

Românul a fost răpit pe 4 aprilie, la o mină din Burkina Faso, deţinută de omul de afaceri de origine română Frank Timiş. Mesajul video a apărut sîmbătă, prima dovadă că românul ar fi în viaţă după cinci luni de la răpire.

Înregistrarea video în care apare Iulian Gherguţ are 1 minut şi 8 secunde. Românul pare a fi costumat în veşminte islamice. Iulian Gherguţ îşi salută părinţii şi cere ajutor, pentru a putea fi eliberat.

×
Subiecte în articol: Burkina Faso
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close