Antena 3 CNN Externe FDA: Noile mutații ale coronavirusului pot provoca rezultate fals negative ale testului Covid-19

FDA: Noile mutații ale coronavirusului pot provoca rezultate fals negative ale testului Covid-19

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a alertat furnizorii de servicii medicale și laboratoarele că variantele genetice ale noului coronavirus - inclusiv varianta detectată în Marea Britanie, numită B.1.1.7 , ar putea duce la rezultate fals negative ale testului Covid-19.

FDA: Noile mutații ale coronavirusului pot provoca rezultate fals negative ale testului Covid-19
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   22:03

FDA a anunţat, vineri după-amiază, printr-un comunicat de presă, că variantele genetice ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv cea descoperită în Marea Britanie, pot afecta acurateţea unor teste Covid-19 şi pot conduce la rezultate fals negative ale acestora, notează CNN.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a precizat că, în urma unei analize la trei teste Covid-19 autorizate în Statele Unite, MesaBiotech Accula, TaqPath Covid-19 Combo Kit și Linea Covid-19 Assay Kit, acurateţea rezultatului acestora poate fi influenţată de noile variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, deşi "impactul nu pare să fie semnificativ".

Cu toate acestea, dacă anumite tipare apar în rezultatele individuale din aceste teste, laboratoarele ar putea lua în considerare o secvențiere genetică suplimentară a specimenelor.

Acest lucru "poate ajuta la identificarea timpurie a noilor variante la pacienți pentru a reduce răspândirea în continuare a infecției”, a spus FDA în scrisoarea către laboratoare și furnizorii de servicii medicale, menționând că varianta B.1.1.7 a fost asociată cu un risc crescut de transmitere.

"FDA va continua să monitorizeze variantele genetice ale virusului SARS-CoV-2 pentru a se asigura că testele autorizate continuă să ofere rezultate exacte pentru pacienți”, a declarat comisarul FDA, dr. Stephen Hahn, în comunicat.

FDA: Vaccinurile COVID-19 autorizate în prezent pot fi în continuare eficiente impotriva acestei tulpini

"În timp ce aceste eforturi continuă, lucrăm cu dezvoltatori de teste autorizați și examinăm datele primite pentru a ne asigura că furnizorii de servicii medicale și personalul clinic pot diagnostica rapid și cu precizie pacienții infectați cu SARS-CoV-2, inclusiv cei cu variante genetice emergente (varianta B.1.1.7).

În acest moment, credem ca datele sugerează ca vaccinurile COVID-19 autorizate în prezent pot fi în continuare eficiente împotriva acestei tulpini", a mai spus comisarul FDA, dr. Stephen Hahn.

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19 teste COVID
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close