Antena 3 CNN Externe A murit femeia care a sărit cu parașuta la 104 ani ca să intre în Cartea Recordurilor

A murit femeia care a sărit cu parașuta la 104 ani ca să intre în Cartea Recordurilor

O femeie care, în urmă cu doar o săptămână, la 104 ani, sărea cu parașuta, a încetat din viață la căminul pentru pensionari unde locuia.

A murit femeia care a sărit cu parașuta la 104 ani ca să intre în Cartea Recordurilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   10:18

Dorothy Hoffner, centenara care a sărit săptămâna trecută cu parașuta la vârsta de 104 ani, a murit în somn la domiciliul său din Chicago, a transmis The New York Times.

Un asistent medical care o cunoștea pe bătrânică de aproximativ cinci ani și pe care ea îl numea nepotul ei, a declarat marți că nu a fost încă stabilită cauza morții.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Joe Conant, prietenul apropiat şi asistentul medical al femeii, a declarat că se va asigura că Guiness World Records o certifică postum pe Hoffner ca fiind cea mai în etate paraşutistă din lume, dar se aşteaptă ca acest lucru să dureze ceva timp. Actualul record a fost stabilit înmai 2022 de Linnéa Ingegärd Larsson, în vârstă de 103 ani, din Suedia, potrivit The Guardian.

În mod surprinzător, Dorothy Hoffner mai făcuse parașutism înainte, când avea 100 de ani. Lăsându-și cadrul metalic în urmă, lângă avion, femeia a fost rapid ajutată să urce treptele pentru a se alătura altor oameni care așteptau să facă parașutism. 

Dorothy a mărturisit că a trebuit să fie împinsă din avion prima dată când a făcut parașutism. Femeia era calmă, încrezătoare și neînfricată când avionul și-a deschis ușa. Ea s-a strecurat încet spre margine și a făcut saltul cel mare. Și-a petrecut următoarele șapte minute coborând printre nori, în timp ce parașuta ei a adus-o încet înapoi la pământ, unde o aștepta o mulțime în extaz. 

 

×
Subiecte în articol: Cartea Recordurilor parasuta 104 ani
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close