Antena 3 CNN Externe Fenomenele meteo extreme provoacă probleme în toate colţurile lumii

Fenomenele meteo extreme provoacă probleme în toate colţurile lumii

Fenomenele meteo extreme provoacă probleme în toate colţurile lumii
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
06 Dec 2012   •   08:00

Fenomenele meteo extreme provoacă mari necazuri în diferite parti de pe glob. Ninsorile abundente au paralizat transporturile în ţările din nordul Europei.Nici măcar australienii nu au scăpat de zăpadă, chiar dacă în emisfera sudică tocmai a început vara.

Aeroportul din Stockholm este paralizat în urma unor ninsori abundente, însoţite de vânt puternic. Dintr-o sută de avioane aşteptate, doar 13 au putut ateriza. Stratul de zăpadă a atins 30 de centimetri iar meteorologii prevăd că se vor adăuga încă 20. Celelalte aeroporturi din jurul capitalei suedeze sunt în aceeaşi situaţie.

Ninsoarea a perturbat, de asemenea, traficul feroviar şi rutier. Poliţia le recomandă cetăţenilor să nu circule cu maşinile decât dacă este strict necesar.
La mii de kilometri depărtare, locuitorii din vestul Chinei suferă şi ei de pe urma viscolului. Sute de mii de animale au rămas izolate, cu păstori cu tot, pe păşunile unde fuseseră duse la iernat. Oamenii sunt nevoiţi să-şi vândă animalele la preţuri de nimic, pentru că nu mai au ce să le dea de mâncare.

Autorităţile le-au trimis păstorilor alimente. Echipele de ajutor au avut nevoie de cinci ore pentru a străbate doar 80 de kilometri.

Iarna nu vrea să plece nici din Australia, intrată de cinci zile, în vară. În munţi a nins din nou, în timp ce lângă Sydney au izbucnit primele incendii de pădure.

×
Subiecte în articol: zapada ninsoare fenomene meteo extreme
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close