Antena 3 Externe O fetiță a devenit eroină la 10 ani. Şi-a salvat părinții din incendiu cu o lecţie de chimie

O fetiță a devenit eroină la 10 ani. Şi-a salvat părinții din incendiu cu o lecţie de chimie

de Claudia Popovici    |    04 Feb 2021   •   19:00
O fetiță a devenit eroină la 10 ani. Şi-a salvat părinții din incendiu cu o lecţie de chimie
Sursa foto: inforum.com

Kassidee a fost singura din familia ei care a simţit miros de fum, în miez de noapte. După ce a analizat rapid situaţia, copila a mers şi şi-a trezit părinţii şi fratele. Le-a explicat ce întâmplă apoi le-a spus şi cum să evacueze casa în siguranţă înainte ca acoperişul casei să se prăbuşească în urma exploziei.

Incendiul a avut loc în urmă cu câteva zile în Crystal, North Dakota, SUA. Kassidee a fost trezită de pisica familiei care speriată de flăcarile intense a început să miaune puternic. Trezită din somn în miezul nopţii copila a reuşit să îşi salveze familia cu informaţiile de la o oră de chimie.

Potrivit familiei, în acele clipe de cumpănă, fetiţa de 10 ani şi-a reamintit că la o lecţie de chimie învăţase că dacă deschizi ușa, valul de oxigen care pătrunde în casă întețește flăcările și mai tare.

Și exact asta s-a întâmplat, fiindcă după ce au ieșit cu toții din casă, incendiul s-a intensificat, ferestrele s-au spart, iar acoperișul casei s-a prăbușit.

Pompierii veniţi la faţa locului pentru a stinge flăcările au felicitat-o pe Kassidee pentru curajul şi prezenta ei de spirit şi i-au făcut cadou o cască specială de pompieri pentru a onora gestul ei eroic, notează presa locală.

Impresionaţi de gestul micuţei comunitatea a decis să strangă fonduri pentru a reconstrui casa familiei distrusă complet în incendiu.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: incendiu chimie fetita familie SUA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close