Antena 3 CNN Externe O fetiță a devenit eroină la 10 ani. Şi-a salvat părinții din incendiu cu o lecţie de chimie

O fetiță a devenit eroină la 10 ani. Şi-a salvat părinții din incendiu cu o lecţie de chimie

Kassidee a fost singura din familia ei care a simţit miros de fum, în miez de noapte. După ce a analizat rapid situaţia, copila a mers şi şi-a trezit părinţii şi fratele. Le-a explicat ce întâmplă apoi le-a spus şi cum să evacueze casa în siguranţă înainte ca acoperişul casei să se prăbuşească în urma exploziei.

O fetiță a devenit eroină la 10 ani. Şi-a salvat părinții din incendiu cu o lecţie de chimie
Sursa foto: inforum.com
de Claudia Popovici    |    04 Feb 2021   •   19:00

Incendiul a avut loc în urmă cu câteva zile în Crystal, North Dakota, SUA. Kassidee a fost trezită de pisica familiei care speriată de flăcarile intense a început să miaune puternic. Trezită din somn în miezul nopţii copila a reuşit să îşi salveze familia cu informaţiile de la o oră de chimie.

Potrivit familiei, în acele clipe de cumpănă, fetiţa de 10 ani şi-a reamintit că la o lecţie de chimie învăţase că dacă deschizi ușa, valul de oxigen care pătrunde în casă întețește flăcările și mai tare.

Și exact asta s-a întâmplat, fiindcă după ce au ieșit cu toții din casă, incendiul s-a intensificat, ferestrele s-au spart, iar acoperișul casei s-a prăbușit.

Pompierii veniţi la faţa locului pentru a stinge flăcările au felicitat-o pe Kassidee pentru curajul şi prezenta ei de spirit şi i-au făcut cadou o cască specială de pompieri pentru a onora gestul ei eroic, notează presa locală.

Impresionaţi de gestul micuţei comunitatea a decis să strangă fonduri pentru a reconstrui casa familiei distrusă complet în incendiu.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: incendiu chimie fetita familie SUA
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close