Antena 3 CNN Externe Florida anulează toate restricţiile COVID-19. Purtarea măştii nu mai este obligatorie

Florida anulează toate restricţiile COVID-19. Purtarea măştii nu mai este obligatorie

Restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au fost anulate în Florida, cu efect imediat. Guvernatorul statului american, Ron DeSantis, consideră că vaccinul reprezintă o alternativă de protecţie mai bună şi că decizia este una corectă, ţinând cont de cifrele oficiale.

Florida anulează toate restricţiile COVID-19. Purtarea măştii nu mai este obligatorie
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    04 Mai 2021   •   12:27

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, a semnat o lege prin care restricţiile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 vor fi anulate începând cu data de 1 iulie şi un ordin executiv care suspendă imediat restricţiile aplicate la nivel local până când legea va intra în vigoare. Totul datorită faptului că 50% din populație este imunizată.

”Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem”, a spus guvernatorul într-o conferinţă de presă organizată în St. Petersburg, luni.

Oficialul a declarat că motivul principal din spatele acestei decizii este disponibilitatea pe scară largă a vaccinurilor.

”Nu mai suntem în stare de urgență. Oamenii vor putea lua decizii și vor avea mijloacele necesare pentru a se proteja cu vaccinuri, dacă vor.” a spus DeSantis la semnarea proiectului de lege. 

Florida a renunțat anterior la toate restricțiile la nivel național în septembrie 2020 și a renunțat la amenzile aplicate persoanelor fizice și companiilor legate de restricțiile locale, dar localităților li s-a permis să își pună în aplicare propriile restricţii, potrivit Forbes. 

Companiile vor putea în continuare să îşi impună propriile reguli pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Aproape nouă milioane de rezidenţi ai statului Florida, dintr-un total de 23 de milioane, au primit cel puțin o doză de vaccin, potrivit departamentului de sănătate din SUA.

Vaccinul a fost pus la dispoziție săptămâna trecută pentru toate persoaneele cu vârsta peste 16 ani, fără necesitatea dovezii de rezidenţă, un document care era necesar din ianuarie pentru a face față cererii inițiale ridicate.

 

×
Subiecte în articol: Florida restricţii COVID-19
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close