Antena 3 CNN Externe Focuri intense de artilerie, în zona oraşului ucrainean Mariupol

Focuri intense de artilerie, în zona oraşului ucrainean Mariupol

Focuri intense de artilerie, în zona oraşului ucrainean Mariupol
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
17 Aug 2015   •   11:04

Focuri intense de artilerie se înregistrează luni în zona oraşului Mariupol, din sud-estul Ucrainei, locuitorii afirmând că acestea sunt cele mai dure lupte din ultimele trei luni, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.
   
Confruntările se desfăşoară între forţele ucrainene, poziţionate în estul oraşului Mariupol, şi artileria desfăşurată la est de localitate, în teritoriul controlat de separatiştii proruşi.
   
Mai multe case au fost distruse în satul Sartana, situat la aproximativ cinci kilometri est de Mariupol, iar un depozit petrolier a fost avariat.
   
Luptele intervin după o săptămână în care s-au intensificat confruntările între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi în apropierea oraşului situat pe litoralul Mării Azov, aflat sub controlul Kievului.
   
Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat duminică că situaţia din estul Ucrainei este "explozivă", afirmând că sunt necesare discuţii urgente pentru a preveni o nouă escaladare a confruntărilor.
   
Mariupol se află pe ruta strategică ce face legătura între regiunile separatiste din estul Ucrainei şi peninsula Crimeea, anexată în martie 2014 de Rusia.
  

×
Subiecte în articol: Ucraina confruntari
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close