Antena 3 CNN Externe Forțele armate ruse susțin că au ucis peste 200 de soldați ucraineni în timpul capturării aerodromului de lângă Kiev

Forțele armate ruse susțin că au ucis peste 200 de soldați ucraineni în timpul capturării aerodromului de lângă Kiev

Armata rusă a anunțat capturarea unui aerodrom din suburbiile Kievului și moartea a peste 200 de ucrainieni în timpul acestei operațiuni.

Forțele armate ruse susțin că au ucis peste 200 de soldați ucraineni în timpul capturării aerodromului de lângă Kiev
Sursa foto: Twitter/AvionThrust
de Alexandra Ionescu    |    25 Feb 2022   •   15:35

"În timpul cuceririi aerodromului, peste 200 de naționaliști din unitățile speciale ale Ucrainei au fost uciși. Nu există pierderi de partea forțelor armate ruse", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, citat de Interfax.

El a declarat că pe 24 februarie, Forțele Armate Ruse au efectuat o operațiune de aterizare încununată cu succes în apropierea aerodromului Gostomel din suburbiile Kievului.

„În operațiune au fost implicate peste 200 de elicoptere rusești. Succesul aterizării a fost asigurat de suprimarea întregului sistem de apărare aeriană din zona de aterizare, izolarea completă a zonei de luptă din aer și desfășurarea activă a războiului electronic ”, a remarcat reprezentantul departamentului.

La Kiev, în Piața Șevcenko, au fost desfășurate instalații de sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad pentru a lovi în zona aerodromului Gostomel, unde este staționat personalul militar rus, a spus Konașenkov. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close