Antena 3 CNN Externe Fostul comandant al vasului de croazieră Costa Concordia a revenit la locul tragediei

Fostul comandant al vasului de croazieră Costa Concordia a revenit la locul tragediei

Fostul comandant al vasului de croazieră Costa Concordia a revenit la locul tragediei
26 Feb 2014   •   12:59

Francesco Schettino, fostul comandant al vasului de croazieră Costa Concordia, naufragiat în urmă cu doi ani lângă insula toscană Giglio, a revenit pentru prima dată la locul tragediei din 2012, soldată cu 32 de morţi, relatează MEDIAFAX.
   
Magistratul care judecă procesul a acceptat marţi solicitarea lui Schettino de a participa joi la o vizită a experţilor pe epava vasului de croazieră, care se află în apropierea coastei.
   
Judecătorul Giovanni Puliatti a afirmat că Schettino va avea dreptul să urce la bordul epavei "în calitate de acuzat şi nu de expert". Astfel, el va putea participa la examinările experţilor, dar fără să intervină.
   
O primă vizită a experţilor, la 23 ianuarie, a dus la confiscarea a douã calculatoare care se aflau în sala de comandă a pachebotului. Cea de-a doua vizită are în vedere examinarea generatorului de rezervă al navei.
   
Costa Concordia, având la bord 4.229 persoane, între care 3.200 de turişti, a eşuat la 13 ianuarie 2012 la câteva zeci de metri de insula Giglio. În urma accidentului, 32 de persoane au murit, iar corpurile lor nu au fost găsite. Anchetatorii au stabilit că pachebotul naviga prea aproape de coastă şi s-a lovit de o stâncă.
   
Fostul comandant Francesco Schettino este urmărit pentru omor multiplu din culpă, abandonarea navei şi pagube provocate mediului. 

×
Subiecte în articol: Francesco Schettino
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close