Antena 3 Externe Franţa: Atacul chimic din Siria a fost condus de forţele lui Bashar al-Assad

Franţa: Atacul chimic din Siria a fost condus de forţele lui Bashar al-Assad

de M.T.    |    02 Sep 2013   •   21:35
Franţa: Atacul chimic din Siria a fost condus de forţele lui Bashar al-Assad

Forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad au condus un atac chimic „masiv şi coordonat” pe 21 august, potrivit unui raport declasificat al serviciilor secrete franceze, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Documentul de nouă pagini - redactat de serviciile de informaţii externe şi militare şi care urma să fie prezentat parlamentarilor francezi luni seara - stabileşte cinci puncte care sugerează că Assad s-a aflat în spatele atacurilor.

„Acest lucru reprezintă o ameninţare majoră la adresa securităţii naţionale şi globale”, a declarat o sursă din cadrul guvernului francez care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Raportul include imagini din satelit care arată că atacurile provin din zonele controlate de guvern la est şi vest de Damasc şi vizează zonele aflate sub controlul rebelilor.

Potrivit sursei menţionate, forţele lui Assad au bombardat de atunci zonele pentru a şterge dovezile.

„Spre deosebire de atacurile precedente în care s-au folosit cantităţi mici de substanţe chimice şi care au avut drept scop terorizarea populaţiei, acest atac a fost tactic şi a vizat recâştigarea teritoriului”, susţine sursa guvernamentală.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close