Antena 3 CNN Externe Furtună de zăpadă în Tokyo. Cel puţin 2 persoane au murit şi alte 89 au fost rănite

Furtună de zăpadă în Tokyo. Cel puţin 2 persoane au murit şi alte 89 au fost rănite

Furtună de zăpadă în Tokyo. Cel puţin 2 persoane au murit şi alte 89 au fost rănite
Sursa foto: Foto: usa.chinadaily.com.cn
08 Feb 2014   •   11:32
O furtună de zăpadă a traversat sâmbătă Tokyo, oraş situat în mijlocul unei depresiuni atmosferice care s-a abătut asupra Japoniei sâmbătă, provocând doi morţi şi 89 de răniţi şi blocând la sol sute de avioane, relatează AFP, conform Mediafax.
Ajunsă pe insula Kyushu (sud-vestul Japoniei), în noaptea de vineri spre sâmbătă, depresiunea însoţită de ninsori şi ploi a afectat mare parte din insula principală Honshu sâmbătă, de la Hiroshima până în regiunea Tohoku (nord-est), trecând prin oraşul istoric Kyoto, metropolele Osaka, Nagoya şi Yokohama, precum şi prin capitală. 
Televiziunea publică NHK a anunţat că cel puţin 89 de persoane au fost rănite, dintre care 17 grav, în estul ţării în incidente legate de zăpadă. 
Aceasta a anunţat, de asemenea, un accident de maşină provocat de polei, care a provocat moartea a două femei, în vârstă de 88 şi 90 de ani, care se îndreptau către un azil din centrul Japoniei. 
La Tokyo, unde ninsoarea era deosebit de abundentă, un strat de zăpadă de opt centimetri acoperea mai multe cartiere în jurul orei 16.00 (09.00 ora României), iar agenţia de meteorologie previziona până la 20 de centimetri până duminică dimineaţa. 
Agenţia a emis un buletin de alertă împotriva ninsorilor abundente din capitală, o premieră în ultimii 13 ani. Ea a avertizat în legătură cu rafalele puternice de vânt şi valurile mari de pe litoralul Oceanului Pacific, în estul ţării. 
Aproximativ 3.400 de locuinţe au rămas fără curent electric la Tokyo şi în împrejurimi, a anunţat compania Tokyo Electric Power (Tepco).
În faţa magazinelor, restaurantelor şi unor clădiri rezidenţiale din Tokyo, angajaţii măturau şi frecau frenetic solul pentru a evita ca vântul rece să transforme trotuarele în patinoar. 
În plin sezon al examenelor de admitere la facultate, mai multe instituţii din capitală au fost nevoite să amâne concursurile.
Companiile aeriene japoneze au anulat cel puţin 615 zboruri, potrivit televiziunii NHK. 
Două aeroporturi din vest au fost închise, la Hiroshima şi Kagawa. Pe aeroportul Haneda din Tokyo, sute de pasageri stăteau la coadă pentru a primi banii înapoi pe bilete sau pentru a încerca să prindă un zbor. 
Transporturile terestre au fost, de asemenea, afectate: circulaţia Shinkansen (tren expres) a fost suspendată în vestul Japoniei şi câteva tronsoane de autostradă au fost închise în centru. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close