Antena 3 CNN Externe Germania s-a răzgândit. O parte dintre refugiaţi trebuie să se întoarcă acasă

Germania s-a răzgândit. O parte dintre refugiaţi trebuie să se întoarcă acasă

Germania s-a răzgândit. O parte dintre refugiaţi trebuie să se întoarcă acasă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
19 Ian 2016   •   11:59

Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a ameninţat că va retrage ajutorul acordat ţărilor nord-africane dacă acestea nu cooperează în a-i primi înapoi pe solicitanţii de azil care nu au primit un răspuns favorabil, relatează site-ul TheLocal.de.

"Germania este mai mult decât binevoitoare să ofere ajutor economic Africii de Nord, dar doar atunci când Guvernele de acolo răspund acestui ajutor, permiţându-le oamenilor ale căror cereri de azil au fost respinse să călătorească înapoi spre ţara de origine", a declarat, pentru radioteleviziunea publică germană ARD, Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social Democrat (SPD) de centru-stânga.
Întrebările legate de ce este de făcut cu imigranţii nord-africani care doresc azil în Germania au ajuns în atenţia publică după ce agresiunile sexuale în masă din noaptea de Anul Nou, care au avut loc în oraşul Koln, au fost descrise ca fiind comise de "bărbaţi cu înfăţişare nord-africană".
Procurorii din oraş anchetează în prezent 13 bărbaţi care au legături cu aceste infracţiuni, toţi provenind din Africa de Nord.
Guvernul Germaniei a semnalat în ultimele săptămâni probleme în ceea ce priveşte expulzarea algerienilor şi marocanilor, anunţând că ţările lor de origine nu sunt deseori dispuse să îi primească înapoi din cauza lipsei documentelor de identitate.
În ultima săptămână, presa germană a anunţat rate mari de infracţionalitate în rândul imigranţilor nord-africani, în special în landul vestic Renania de Nord-Westfalia.
Începând din vară, numărul persoanelor din Magreb (regiune ce cuprinde statele Maroc, Algeria, Tunisia şi Libia) care solicită azil în Germania a crescut.
Numai în luna august, 1.500 de algerieni şi marocani au solicitat azil în Germania. Până în luna decembrie, numărul acestora a crescut la 5.300, în pofida unei proporţii foarte mici de cereri de azil care au fost aprobate pentru imigranţii provenind din aceste ţări, informează Die Welt.
Partidul Uniunea Creştin Socială (CSU) solicită Guvernului să clasifice statele Maroc, Algeria şi Tunisia ca "ţări de origine sigure", ceea ce ar însemna că nou-veniţii din aceste regiuni ar avea şanse foarte mici să primească statut de refugiat şi ar fi deportaţi mai repede.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close