Antena 3 CNN Externe Germania avertizează: "Va fi o CATASTROFĂ". Un om a MURIT şi mai mulţi au fost răniţi în Ucraina

Germania avertizează: "Va fi o CATASTROFĂ". Un om a MURIT şi mai mulţi au fost răniţi în Ucraina

Germania avertizează: "Va fi o CATASTROFĂ". Un om a MURIT şi mai mulţi au fost răniţi în Ucraina
de O.P.    |    14 Mar 2014   •   06:14

Violenţa a izbucnit din nou în Ucraina, cu trei zile înaintea referendumului privind alipirea Crimeei la Rusia. Un tânăr a fost ucis şi alţi câţiva au fost răniţi la Doneţk, în timpul ciocnirilor dintre simpatizanţii Rusiei şi cei ai noii puteri de la Kiev.

Mii de soldaţi sunt mobilizaţi în zonă, oficial, pentru manevre militare. Statele Unite avertizează Moscova că vor urma represalii dacă referendumul din Crimeea nu este anulat, iar cancelarul Angela Merkel mărturiseşte că se teme de o "catastrofă".

Un bărbat de 22 de ani a fost înjunghiat mortal la Doneţk, oraş cu mulţi locuitori de etnie rusă. Sute de manifestanţi, adepţi ai Rusiei, s-au confruntat cu cei care denunţau intervenţia rusă în Crimeea.

În acest timp, premierul ucrainean îşi continuă vizita la New York. În faţa sediului ONU, Arseni Iaţeniuk a cântat imnul ţării sale împreună cu un grup de imigranţi ucraineni.

În Consiliul de Securitate, Iaţeniuk a încercat un dialog public cu ambasadorul Rusiei.

Şi totuşi, în Crimeea, militarii ruşi şi aliaţii lor locali ocupă tot mai multe poziţii ale armatei ucrainene, înaintea referendumului de duminică.

La o altă bază militară, un reporter francez a fost reţinut câteva ore după ce, împreună cu alţi jurnalişti, a fost prins într-o confruntare între militarii ucraineni şi voluntarii pro-ruşi.

Armata ucraineană şi cea rusă au început manevre de amploare de cele două părţi ale frontierei comune. Dar şi forţe ale NATO sunt concentrate pentru manevre în Norvegia, la graniţa cu Rusia. Iar în Polonia au sosit avioane de luptă americane solicitate de guvernul de la Varşovia pentru întărirea apărării ţării.
Secretarul de stat american a avertizat că referendumul privind independenţa Crimeei, considerat ilegal, nu va rămâne fără urmări.

Un alt avertisment a venit de la Berlin: "Dacă Rusia continuă pe calea din ultimele săptămâni, va fi o catastrofă nu doar pentru Ucraina. Nu, aceasta va aduce pagube majore şi pentru Rusia, atât economic cât şi politic".

Deocamdată, separatiştii din Crimeea nu dau niciun semn că vor renunţa la referendum. Mai ales că, în opinia lor, peste 80 la sută din alegători vor vota pentru aderarea la Rusia.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close