Antena 3 CNN Externe Germania a trimis două avioane de luptă în România pentru a se alătura forțelor britanice în apărarea spațiului aerian al NATO la Marea Neagră

Germania a trimis două avioane de luptă în România pentru a se alătura forțelor britanice în apărarea spațiului aerian al NATO la Marea Neagră

Două avioane Eurofighter aparținând Forțelor Aeriene Germane au decolat, joi, 24 iunie, spre România, în scopul supravegherii spațiului aerian de-a lungul flancului sud-estic al NATO.

Germania a trimis două avioane de luptă în România pentru a se alătura forțelor britanice în apărarea spațiului aerian al NATO la Marea Neagră
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    24 Iun 2021   •   17:52

Cele două aeronave din cadrul Escadrilei Tactice 71 a Luftwaffe, ”Richthofen”, au decolat dimineața de la baza aeriană din Wittmund, au confirmat Forțele Aeriene de la Berlin. 

La baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța, echipajele avioanelor de luptă vor prelua, alături de cele britanice, zborurile comune de protecție.

Transferul, care survine pe fondul tensiunilor din regiunea Mării Negre, era planificat de ceva timp și, prin urmare, nu reprezintă un răspuns imediat la această situație.

Marea Neagră a fost miercuri teatrul unui incident de securitate între Marea Britanie și Federația Rusă.

Mai întâi, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că o navă rusească a tras focuri de avertisment şi un avion rusesc de bombardament SU-24 a lansat patru bombe înalt explozive cu fragmentaţie în calea unui distrugător britanic care pătrunsese circa trei kilometri în apele teritoriale ruseşti. 

Replica de la Londra a venit atât din partea ministerului Apărării și a ministrului Ben Wallace, cât și a prim-ministrului Boris Johnson, care au negat versiunea Moscovei.

 “Noi nu recunoaştem anexarea Crimeii, a fost ilegală; acestea sunt apele ucrainene şi a fost absolut corect de a le utiliza pentru a merge din punctul A în punctul B”, a răspuns Boris Johnson, într-un interviu la un post de televiziune britanic.

Acestea reprezintă primele incidente de securitate care au loc în zona Mării Negre după summitul aliat din 14 iunie, unde liderii NATO au reafirmat că Rusia reprezintă principala amenințare la adresa securității euro-atlantice și au reafirmat importanța strategică a Mării Negre.

×

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close