Antena 3 CNN Externe Germania, gata "în principiu" să primească refugiaţi sirieni, dar pune accent pe ajutorul umanitar în zonă

Germania, gata "în principiu" să primească refugiaţi sirieni, dar pune accent pe ajutorul umanitar în zonă

Germania, gata "în principiu" să primească refugiaţi sirieni, dar pune accent pe ajutorul umanitar în zonă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Oct 2012   •   10:43

Ministrul german al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, a afirmat marţi că Germania este "gata în principiu" să primească sirieni refugiaţi în Turcia, care au fugit de războiul civil din ţara lor, dar în cadrul unui plan internaţional, relatează AFP.
   
"Germania este gata în principiu să primească refugiaţi sirieni", a declarat Westerwelle pentru cotidianul regional Rheinische Post, dar a pledat pentru punerea la punct a unui plan coordonat cu Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi organizaţiile care acordă ajutor refugiaţilor.
   
"Cei mai mulţi dintre refugiaţi vor să rămână în regiune, pentru a se putea întoarce imediat în ţara lor, atunci când condiţiile vor permite", a spus el.

Din acest motiv, deocamdată, Germania pune accent pe ajutorul umanitar în zonă, a adăugat ministrul.
   
Autorităţile turce au estimat luni că numărul sirienilor care au fugit din calea luptelor date între armata siriană fidelă regimului şi opozanţii preşedintelui sirian Bashar al-Assad a depăşit 100.000.

Aceştia sunt găzduiţi în 13 tabere din provincii din sud-estul Turciei, la graniţa cu Siria.
   
Guvernul turc a stabilit în această vară la 100.000 numărul maxim al refugiaţilor pe care era dispus să-i primească, exceptând cazul în care comunitatea internaţională i-ar veni în ajutor.
   
Luni, ministrul turc al Afacerilor Europene, Egemen Bagis, a făcut apel la Uniunea Europeană pentru a primi refugiaţi sirieni, într-un interviu apărut în cotidianul german Die Welt.
   



×
Subiecte în articol: refugiaţi sirieni Siria
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close